Ga naar home van zeilschip huren grote groep IJsselmeer ook Sail 2015
Home
Het schip Umoja
Feestjes
Trouwen aan boord
Vergaderen
Vaargebied
 Markermeer
 Marken
 Volendam
 Hoorn
 Bataviawerf Lelystad
 Forteiland pampus
Prijzen
Contact
Veelgestelde vragen
Voorwaarden

Hoorn

De haven van Hoorn binnen varen is echt heel bijzonder vanwege de unieke ligging. Het schip vaart als het ware zo het prachtige oude stadscentrum in.

De stad aan het IJsselmeer biedt een combinatie van oud en nieuw. Monumentale gevels vertellen de geschiedenis van de voormalige VOC stad. Het stratenpatroon is voor een groot deel intact gebleven en historische gebouwen zijn in de oude vorm bewaard gebleven. De stad kent maar liefst 300 monumenten.

Rondom de havens is er van alles te vinden; een oude sluis, kaaspakhuizen en moderne jachthavens met alle voorzieningen. De aanlegsteiger 'het Houten Hoofd', nu veelvuldig gebruikt door de historische 'bruine vloot', en de Hoofdtoren dateren uit de 17e eeuw. Rondom de haven zijn diverse terrasjes, restaurants en bankjes om naar de bedrijvigheid te kijken.

Hoorn is ook een museumstad. Er zijn zes uiteenlopende musea op loopafstand van elkaar. Het Museum van de Twintigste Eeuw, gevestigd in een oud kaaspakhuis, maakt het mogelijk een reis door de tijd te maken, terwijl het Westfries Museum een beeld geeft van de historie van stad en regio. Nabij de haven ligt het kleine Speelgoedmuseum. Hoorn is het vertrekpunt van de Museum Stoomtram die naar Medemblik pendelt. Daarnaast is er nog het Affichemuseum.

Mooie haven
Schepen in de mist
Scheepsjongens van Bontekoe
Zonnetje