Ga naar home van zeilschip huren grote groep IJsselmeer ook Sail 2015
Home
Het schip Umoja
Feestjes
Trouwen aan boord
Vergaderen
Vaargebied
 Markermeer
 Marken
 Volendam
 Hoorn
 Bataviawerf Lelystad
 Forteiland pampus
Prijzen
Contact
Veelgestelde vragen
Voorwaarden

De Bataviawerf

De Bataviawerf vormt een cultuurtoeristische attractie van hoog niveau. Nergens ter wereld staat u zo dicht bij de scheepsbouw van de Nederlandse Gouden Eeuw als hier.

De Bataviawerf is een scheepswerf met bijzondere ambities. Er worden schepen uit de Gouden Eeuw gereconstrueerd die belangrijk zijn geweest in onze maritieme geschiedenis. Dit erfgoed is destijds wegens een beperkte levensduur gesloopt of ligt als scheepswrak op de bodem van de zee. In april 1995 werd de Batavia, 's werelds beste reconstructie van een 17e eeuws VOC-schip, na tien jaar bouwen te water gezet. Initiatiefnemer was scheepsbouwmeester Willem Vos. Na de voltooiing van de Batavia is op de werf begonnen met een tweede project ‘De 7 Provinciën', een 17e eeuws oorlogsschip waar Michiel de Ruyter vele zeeslagen mee heeft gevoerd.

De Bataviawerf biedt vele mogelijkheden voor groepsbezoek. Voor groepen vanaf 20 personen is het noodzakelijk om vooraf te reserveren en om in aanmerking te komen voor groepskorting. U kunt bij uw reservering een voorkeur opgeven voor tijdsduur en voertaal, zodat wij u een rondleiding kunnen geven naar uw wensen.

Bij de ingang van de Bataviawerf wordt u ontvangen door vrijwilligers van het Bataviawerf Promotieteam. U kunt zich in een groep laten rondleiden door één van onze vrijwillige gidsen of geheel zelfstandig met een Audio gids de Batavia bezoeken. De gidsen vertellen u talloze details over de bouw en historische achtergronden van de schepen. Een educatieve aanvulling op deze rondleiding is de geschiedenis documentaire, waarin de het verhaal van de Batavia en van Michiel de Ruyter duidelijk aan bod komt. In de werkplaatsen wordt u een boeiende kijk op ambachtelijke scheepsbouw gegeven en in onze winkel zijn interessante artikelen te koop als boeken, souvenirs, kleding etc.

Activiteiten Heeft u zin in een extra uitdaging of wilt u een extra beleving toevoegen aan uw bezoek? Dat kan! De Bataviawerf organiseert vele activiteiten voor jong en oud! U kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden:

  • Knoopworkshops voor alle leeftijden
  • Demonstratie Kanonschieten op de Bataviawerf of bij u op locatie!
  • Batavia's Goudjacht voor alle leeftijden, klik hier voor meer informatie
  • Diverse speurtochten
  • Wantklimmen voor alle leeftijden
  • Abseilen voor volwassenen
  • Audio Tour op de Batavia
De Batavia
Musea
Bezienswaardig